Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Foodpairing : Thee & Kaas – VOLZET

juni 18 | 19:00 - 22:00

Thee en kaas gaan samen als wijn en kaas.  Net als wijn is thee tannine-rijk, zijn er verschillende graden van wrangheid en hebben ze hun eigen ‘terroir’.

Thee heeft echter nog een extra troef : warmte.  De warmte van de thee versterkt de smaakwaarneming ter hoogte van het achterste gedeelte van het gehemelte, waardoor aardse, zoete, fruitige of scherpe smaken uit de kaas naar boven kunnen worden gebracht, die anders onopvallend passeren.

Anderzijds kan de kaas de bitterheid van de thee verzachten, en complexe smaken van fruit, bloemen of rokerige toetsen wakker maken, die anders slapend voorbijgaan.

Bij het pairen kan je gelijke smaken met elkaar combineren. De smaken vullen mekaar dan aan, en je creëert een mooie harmonie of een sterker aroma.  Het wordt spannend wanneer je contrasterende smaken gaat combineren, want dan creëer je nieuwe aroma’s.

Tijdens deze workshop leer je hoe je thee als niet-alcoholisch alternatief voor wijn (of bier) kan combineren met gerechten en is er specifiek aandacht voor het pairen met kaas… een verrassende combinatie.

 

Wenst zelf ook een workshop te organiseren, of meer info te vernemen of onze workshops ?

Stuur een mailtje naar info@release-tea.be of neem contact op via ons Contactformulier
 

Contactformulier    Workshops

 

Gegevens

Datum:
juni 18
Tijd:
19:00 - 22:00

Organisator

RELeaSeTea
Telefoon:
0478 39 15 10
E-mail:
info@release-tea.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

T-Lab
Prins Karelstraat 23
Sint-Niklaas, 9100 België
+ Google Maps
Telefoon:
0478391510
Bekijk de site van Locatie