Skip to main content

Ayurvedisch

Ayurveda is de leer van het lange, gezonde en gelukkige leven – een veelomvattende, holistische geneeswijze, die in India al meer dan 5000 jaar in praktijk wordt gebracht.

Volgens deze leer is de volmaakte gezondheid slechts mogelijk als geest, ziel en lichaam op elkaar afgestemd zijn. Hiervoor hoeft u alleen maar op de natuurlijke behoeftes van uw lichaam te letten en die na te leven.

Dat is helaas niet zo simpel als het klinkt. Lichaamsenergieën die door ons lichaam stromen raken dagelijks in de war door stress, ongezonde eetgewoonten, negatieve denkpatronen, en milieuvervuiling.

 

Het Ayurvedische principe

Alles wat leeft wordt door kosmische energie doorstroomd. De lichamelijke en mentale functies worden door de dosha’s, drie basiskrachten, Kaphe, Vata en Pitta gestuurd. Deze dosha’s bepalen uw karakter en persoonlijkheid, maar ook uw fysieke hoedanigheid en ziektebeeld. In het ideale geval zijn de drie dosha’s in evenwicht. Als een dosha dominant is, heeft dat een negatief effect op uw gezondheid.

Volgens de Ayurveda beinvloeden de zes smaken ons lichaam, onze gedachten en gevoelens – en ook de dosha’s : zoet, zuur, zout, pittig, bitter en adstringerend.

Zonder rust, ontspanning en een aangename atmosfeer gebeurt er nagenoeg niets in de ayurveda. Omgevingsfactoren zijn heel belangrijk. Pas wanneer u zich in een rustige sfeer bevindt, lekker geurtje, rustige muziek, rustige ademhaling, zal uw kopje ayurvedische thee zijn werk doen.

 

Warm Feelings

Een melange van groene thee en verwarmende specerijen, die het innerlijke vuur aanwakkeren, geïnspireerd door de Ayurveda.   Samenstelling Groene thee, zoethout, fenegriek, kaneel, kardemom, gember, kruidnagel, peper.   Aanbevolen […]

Avondthee

Deze specifieke melange stemt het lichaam tot een verkwikkende slaap. De thee kan worden bereid op twee wijzen : Met kokend water, 10 minuten laten trekken met het deksel op […]