Matchella is een uitgebalanceerde combinatie van hoogkwalitatieve Japanse Matcha en Vlaamse Chlorella uit Temse (Heirbaut Hoeveproducten).
 

 

De uitgebalanceerde combinatie van beiden topproducten van Moeder Natuur ‘Matchella’ biedt dan ook enorm veel gezondheidsvoordelen.

1 à 2 kopjes Matchella per dag komen je algemene gezondheid en immuniteit ten goede en leveren energie voor lichaam en geest.

Daarnaast biedt het bereiden van een kopje Matchella de mogelijkheid om even tot te onthaasten. Een Zen-momentje dat een klein beetje quality time toevoegt aan je dag.
 
 

 
Chlorella is een groene zoetwateralg, die onze gezondheid op vele vlakken ten goede komt. Zo bevat het alle essentiële aminozuren, veel onverzadigde vetzuren, vitaminen en mineralen en is het op vele vlakken helend en ondersteunend voor ons lichaam.

Chlorella bestaat al miljarden jaren en is één van de oudste vormen van leven op aarde. Wetenschappers kwamen achter de vele voordelen van deze groene alg.

 

Chlorella reinigt ons lichaam.

Meerdere onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat Chlorella gifstoffen kan absorberen en deze kan afvoeren. Dagelijks krijgt het menselijk lichaam gemerkt en ongemerkt veel giftige stoffen binnen, je kunt hierbij denken aan nicotine, kwik en/of toxine. De lucht die je ademt, maar ook het voedsel wat je eet of het water dat je drinkt of een frisse duik in neemt; overal heb je kans op giftige stoffen. Chlorella helpt je lichaam om te detoxen en deze giftige stoffen af te breken.

Chlorella zit bomvol belangrijke voedingsstoffen, het wordt natuurlijk niet voor niets een superfood genoemd. Zo heeft het lichaam eiwitten nodig en Chlorella bevat alle essentiële aminozuren. Ook zit Chlorella vol vitamines B, C en E, en zijn mineralen als ijzer, zink, magnesium, natrium en kalium volop aanwezig. Daarnaast bevat deze alg ook veel onverzadigde vetzuren, vnl omega 3 en 6.

 

Chlorella biedt ook ondersteuning bij chronische klachten.

Bètacaroteen, vitamine C, Luteïne en Chlorofyl; allemaal stofjes die zijn te vinden in Chlorella. Allemaal componenten die het risico verlagen op chronische ziekten. De grote hoeveelheid DNA en RNA in Chlorella kan daarnaast ook ervoor zorgen dat jouw nucleïnezuren op peil blijven. Deze nemen namelijk af naarmate je ouder wordt, waardoor de eiwitproductie ook afneemt.

 

Chlorella kan helpen om cholesterol op peil te houden.

We weten allemaal dat een (te) hoog cholesterol niet gezond is. Hart- en vaatziektes komen vaker voor bij mensen met een hoog cholesterol, net als aderverkalking. In 2017 werd na een uitgebreid onderzoek aangetoond dat Chlorella kan zorgen voor een aanmerkelijke cholesterolverlaging, mits je deze combineert met gezonde voeding en bewegen. Nog een voordeel van deze super alg dus!

 

Chlorella kan bijdragen aan een goede bloeddruk.

Een te hoge bloeddruk kan ernstige gevolgen voor je gezondheid hebben. Het is dus van belang om ervoor te zorgen dat je deze op peil houdt. Ook hier kan Chlorella aan bij dragen. Meerdere onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat de dagelijkse consumptie van Chlorella kan bijdragen om de bloeddruk op een gezonder niveau te houden! Ook hier geldt uiteraard, dat ook gezonde voeding en voldoende beweging, een belangrijk rol in speelt!

 

Chlorella ondersteunt ook bij gewichtsverlies.

Ben je iets te zwaar? Of zou je gewoon een aantal kilo’s kwijt willen? Wellicht is het dan goed om te weten dat je vetpercentage sneller kan verminderen door het gebruik van Chlorella. Hoe? De hoge concentratie chlorofyl in Chlorella maakt dat je minder snel honger krijgt en je stofwisseling harder werkt.
Dankzij de vele werkzame stoffen in Chlorella, kan Chlorella ondersteuning bieden aan je weerstand.

 
 

 
Matcha is een groene poederthee, die geproduceerd wordt in Japan. Deze thee bevat zeer veel antioxidanten, geeft energie, ondersteunt de weerstand, werkt ontgiftend en stemt innerlijk rustig.
 
Lees hier meer over Matcha.
 

  

Bereiding

 

 

 
1 tot 1,5g Matchella (1 theelepel) vermengen met 200ml mineraalarm water van 80-85°.

De Matchella opkloppen met een matcha whisk tot wanneer een mooie schuimlaag ontstaat.

Je kan de Matchella direct uit je kommetje drinken (traditionele wijze), maar je kan deze ook overgieten in een andere tas.
 

 

 

Beschikbaarheid


Verkrijgbaar in onze T-shop en bij Heirbaut Hoeveproducten

Matchella was te proeven tijdens opendeur van bij Heirbaut Hoeveproducten op dinsdag 29.11 en in onze eigen T-shop op zaterdag 3 december tijdens de openingsuren.

 

Matchella : 32,5€ / 40g

 

 

 

Reportage

 

 
Bekijk de TV Oost reportage en andere persberichten.
 

Contactformulier