Sint-PietDe thee van Sinterklaas en de thee van Zwarte Piet zijn 2 theeblends die speciaal voor deze Sinterklaasperiode worden samengesteld en die tijdelijk verkrijgbaar zijn in enkele horecazaken én in de Winkel van de Sint.

Vanaf 12 november tot 6 december kan je deze verkrijgen in ons eigen T-Lab én in de Winkel van de Sint; locatie: Stationsstraat 94, 9100 Sint-Niklaas. U kan deze hier proeven, in een verpakking van 100g aankopen of als duopakket aankopen.

 
RELeaSeTea werd hiervoor erkend als Hofleverancier van de Stad van de Sint.

 
Winkel van de Sint | Persberichten

 

 

---

Thee van Sinterklaas

Sint
De Sinterklaas Thee is een zachte, subtiele thee op basis van Witte thee, met sinaasappelschil, appel, kaneel, koriander, hibiscus, bramenblad, framboos, aardbei, gojibes, arionabes, rozenbloesem en etherische sinaasappelolie, die heerlijk ruikt en smaakt naar sinaasappel en kaneel.

Bereidingswijze

Voor een tas : 2-3 g
Voor een kan : 8 g
Trektijd : 3-5 min
Watertemperatuur : 80°C

---

Thee van Zwarte Piet

Piet
De Thee van Zwarte Piet verwent ons met een zalig chocolade aroma, te danken aan het vrij grote aandeel cacaodoppen dat deel uitmaakt van deze blend. Het is een krachtige zwarte thee, met heerlijke winterse, verwarmende specerijen als kaneel, gember, kardemom, kruidnagel en zwarte peper, een toets van appel en cacaodoppen.

 
Bereidingswijze

Voor een tas : 2-3 g
Voor een kan : 8-10 g
Trektijd : 2-3 min
Watertemperatuur : 95°C

 

---

TIPs voor het zetten van lekkere thee

 
– Gebruik mineraalarm water (Spa blauw, Mont Roucous, Montille (Delhaize), …)
– Laat je water niet koken
– Als je een sterke thee wil, gebruik je beter iets meer thee. Laat hem zeker niet langer trekken want dan krijg je een bittere nasmaak.
– Een kwalitatieve losse thee kan meer dan 1x worden opgegoten.