Thee van Sinterklaas en Zwarte Piet

Ook dit najaar mochten wij voor de enige en echte ‘Stad van de Sint’ (Sint-Niklaas) 2 exclusieve en tijdelijke blends aanbieden, die te koop worden aangeboden in de Winkel van de Sint

Meer info hierover terug te vinden op onze Sinterklaas pagina en via de Persberichten
 

---

2018 : verdere groei in activiteiten en producten

Foorfeest
Ook dit jaar strijkt de nostalgie neer op de Grote Markt van Sint-Niklaas, en dat willen we niet missen.  Het Foorfeest is een ode aan de kermis van weleer in een modern jasje : 3 dagen lang muziek, dans, spel, food, drinks en vertier !

Net als vorig jaar nemen wij deel aan dit sfeervolle vintage evenement.  Terwijl je geniet van het spektakel, kan je bij ons terecht voor een heerlijke kop thee, onze verwarmende of verkoelende Mojitea cocktail / mocktail, verse Ice Teas en een zalige Chai Latte.

Dit jaar vind je ons terug aan de centrale bartent aan het podium.  Bekijk het volledige programma of bezoek de Facebook pagina.

 
---

2017 – uitbreiding gamma, diensten en locaties

In 2017 zullen we ons gamma verder uitbreiden met nieuwe theelijnen en blends; u zal ons ook terugvinden op een aantal gekende en nieuwe evenementen en locaties.

– 5-12-19-26 aug 2017 – Ciné Leopold
– 19 en 20 aug 2017 – Ambachtelijk weekend

– 1-3 sept 2017 – Vredefeesten/Villa Pace Sint-Niklaas
– 9 september 2017 – Workshop – VOLZET
– 14 september 2017 – De langste veggietafelFacebookpagina

– 25 november 2017 – 13u-18u Opendeur – geen voorinschrijving vereist
– 26 november 2017 – 10u-18u Dag van de Ambachten

 
---

UW EIGEN VERPAKKING

Teneinde milieubewust te handelen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen, kan je vanaf heden in ons T-Lab je eigen theeblik laten vullen met je thee naar keuze. Je thee zal dan 0,40€ minder kosten.

Ook bieden wij zelf lege, hervulbare theeblikken aan ter waarde van 5€/stuk. Op deze manier trachten wij wegwerpmateriaal te reduceren en mee te helpen aan een beter leefmilieu.

 
---

HORECA : Advies en verdere introducties

In februari waren wij voor de 1ste maal present op het jaarlijkse ‘Horeca Waasland‘ event. Gezien de vraag naar aanbod op maat (qua smaak, diversiteit en hoeveelheid) van hoogwaardige losse thee in horeca, bieden wij meer en meer onze diensten hiervoor aa.

Horeca degustatie en adviesavond : maandag 10 april

Op maandag 10 april was ons T-Lab beschikbaar voor alle horeca geïnteresseerden om een antwoord te bieden ifv introductie hoogwaardige theeproducten, de correcte bereidings- en schenkwijze (water, temperatuur, tijd), de mogelijkheden mbt het samenstellen van een eigen blend of harmonie met eigen gerechten (foodpairing), het gepaste materiaal, de werking en het aanbod van de diverse ingrediënten, … zie Uitnodiging

Indien u ook interesse heeft in ons aanbod, kan u hiervoor een mailtje sturen naar info@release-tea.be of contact opnemen via ons Contactformulier

Exclusieve theekaart in ’t Spaans Hof

Sinds juni staat onze thee ook op de kaart bij “Het Spaans Hof” te Hamme; dit gezellig Bistro Tapas Restaurant, waar u nu ook kan nagenieten van een heerlijke Té Negro Balance, Té Verde Oriental, Té de Rosas, Té de Flores, Té de Frutos Rojos … of een sensuele Té de la Pasiòn

 
---

NIEUW IN HET ASSORTIMENT

Ons assortiment, dat ondertussen meer dan 70 biologische theeën en tisanes telt, wordt in 2017 verder stelselmatig uitgebreid.

Voor de zomerperiode, werd een eerste primeur voorgesteld in onze nieuwe theelijn ‘Cold & Hot’; theeën en tisanes die zowel warm als koud kunnen worden gedronken. Tango is een lekker Feel-good kruidendrankje op basis van rooibos, citroenverbena, kamille, lindenbloesem en vruchten met lichte citrusachtige smaak. Je kan deze tisane zowel in warm als koud water bereiden.

Eind januari werd ons gamma uitgebreid met 4 nieuwe tisanes (of kruidentheeën) : Verveine, Rozenbottel/Hibiscus, Pure Red en Alka Balance . Je kan deze nieuwe theeën ontdekken tijdens een bezoekje aan ons T-lab elke zaterdag tussen 9.30u – 11.30u.

Om het losse theegebruik te faciliteren bieden we sinds november een aantal nieuwe praktische theefilters aan, alsook een handige doseerlepel; alles in kwalitatief RVS. Deze zijn terug te vinden op onze actuele prijslijst of op ons bestelformulier.

 
---

APOCALYPTEACA

We zijn zeer trots en dankbaar dat RELeaSe Tea 5 heerlijke exclusieve blends mocht samenstellen voor de geweldige band Apocalyptica. Deze worden in hun webshop aangeboden voor de fans wereldwijd.

5 totaal verschillende theeën en tisanes, luisterend naar de naam “ApocalypTEAca” : een krachtige zwarte thee (Cohkka), een heerlijke combinatie van groene thee en oolong (Bittersweet), een fijne delicate witte thee (Hope), een hot & spicy rooibos (Slow Burn) en een zalige kruidenmelange die lichaam en geest tot rust brengt (Sacra).

Op vrijdag 24 februari 2017 ontmoetten we de bandleden nav hun optreden in het Koninklijk Circus – lees hier het Persbericht, of bezoek onze Pers pagina.

Meer info op : ApocalypTEAca

---

2016 : VERDER OP ONTDEKKINGSTOCHT

Warme theecocktails op kerstmarkt Sint-Niklaas

In het weekend van 9-10-11 december namen we voor de 2de maal deel.

Naast een selectief aanbod van drinkklare theeën en producten, kon je bij ons ook terecht voor leuke cadeaus en een theeasortiment in geschenkverpakking. Exclusief boden we in primeur 2 warme theecocktails aan: onze ‘MojiTEA‘ en ‘Sweet Rudolph‘ zijn goede voorbeelden van uitgebalanceerde combinaties van een hoogwaardige theeblend met alcoholische toets.
 


Sinterklaas en Zwarte Piet thee

” … In een vijftiental Sint-Niklase horecazaken staat vanaf 12 november ook weer het Sinterklaas- en Zwarte Pietenbier op de kaart, dat deze keer ook in een geschenkverpakking met een uniek Stad-van-de-Sintglas wordt aangeboden. Kunstenaar Karl Meersman heeft deze keer de etiketten ontworpen van beide bieren. Nieuw is de Sint- en Zwarte Pietenthee van Els Spandel. “De Zwarte Pietenthee is een krachtige thee, ideaal om de dag te starten, met een toets van chocolade. De Sinterklaasthee is dan weer subtiel en zacht, met een boeket van sinaasappel en kaneel … ”

Meer info hierover terug te vinden op deze Sinterklaas pagina en via de Persberichten
 


Waaszinnig: het strafste van de streek

De leerlingen van het zevende jaar Winkelbeheer-Etalage (Technisch Berkenboom-Instituut) openden op 17 november 2016 hun winkel met als thema producten uit het Waasland. Aangezien zij zich willen onderscheiden van de concurrentie met speciale en ambachtelijke producten, werd onze deelname gevraagd.

In hun winkel kon je o.a. terecht voor hun exclusieve ‘Waaszinnig’ thee blend en tal van andere theeën en lokale streekproducten.

Volg Waaszinnig via Facebook of bezoek hun website
 


1ste Workshop/Tasting in eigen Theelab

De eerste workshop (of tasting) in ons nieuw T-lab vond plaats op zaterdag 22 oktober. Gezien de grote belangstelling hebben we het aantal deelnemers dienen te beperken en evalueren we om dit in het voorjaar van 2017 opnieuw in te plannen.
 


Ambachtelijke deelnames

Voor de 1ste maal kon u ons bezoeken tijdens het Ambachtelijk weekend in augustus; het was dan ook de 1ste maal dat ons T-Lab toegankelijk was voor het grote publiek.
In november waren we voor het eerst ook te bezoeken tijdens de Dag van de ambachten op zondag 27 november.
 


Opening T-LAB : elke zaterdag 9.30u – 11.30u

In het voorjaar van 2016 werd een aparte ruimte ingericht waar onze theeën worden geblend en verpakt, rekening houdend met oa hygiënische voorschriften volgens FAVV en onder ideale vochtigheid/temperatuurscondities. Sinds juli 2016 is ons RELeaSe Tea T-Lab (Theelabo) ook wekelijks open als verkoop- en degustatieruimte.

Kom gerust even langs om kennis te maken.
 


Zomerevenementen

Afgelopen zomer namen we voor de 2de maal deel aan het openlucht filmfestival Ciné Leopold, Villa Pace tijdens de Vredefeesten en ‘De Langste Veggietafel’.
 


Catering voor filmproject ‘Levende Zielen’

In het voorjaar werd er in onze wijk (Elisabethwijk) een Vlaamse kortfilm gedraaid, ‘Levende Zielen’. Dit fantastisch buurtinitiatief steunden wij met veel plezier en wij boden tijdens de draaidagen een aantal diverse theeën aan, aan de crew en acteurs.
 


Mei 2016 : Hamme Culinair

2016 hebben we ingezet met deelname aan een (ver)nieuwd evenement in de Hamse regio : Hamme Culinair

 
---

2015 : start van RELeaSeTea

Om onze producten, filosofie en vooral ’thee’ te leren ontdekken, hebben we deelgenomen aan een aantal evenementen, en zelf enkele nieuwe activiteiten opgestart.
 

December 2015 : kerstmarkten

Zondag 20 december maakten we deel uit van de kerstmarkt op 1 van de meest gezellige binnenpleintjes van onze stad : het Regentieplein.

Van 11 tem 13 december waren we terug te vinden in een gezellig chaletje op de Grote Markt te Sint-Niklaas tijdens de sfeervolle Kerstmarkt; de vele bezoekers konden kennismaken met een 7-tal van onze verwarmende blends, we boden voor het eerst ook onze ‘Sloppaal’ aan en ook voor deze gelegenheid een ‘Kerstthee’.
 


Tea tasting (workshop)

Eind november 2015 organiseerden we onze 1ste Tea Tasting op locatie bij Chavino.

Onder deskundige begeleiding werden de aanwezigen ingewijd in de diverse soorten theeën, de bereidingswijzes, variëteit aan smaken, … Op het einde mocht ieder zijn eigen blend samenstellen en klaarmaken. Na afloop werd een infobrochure en starterspakket meegegeven.
 


Voordracht seniorenbeurs

Op dinsdag 24 november werden we gevraagd om een voordracht op de seniorenbeurs Silverhome in het Bauhaus te Sint-Niklaas te geven.

De aanwezigen werden deskundig geïnformeerd over het productieproces en correcte bereidingswijze, een 10-tal diverse theeën werden geproefd en de medische (bij)werking werd vakkundig besproken.
 


November 2015 : Proefmoment

Op zaterdag 21 november organiseerden we een open theeproefmoment in onze praktijkruimte. Mits voorafgaande inschrijving konden de geïnteresseerden kennismaken met ons aanbod en ons uitgebreide gamma in alle rust degusteren en evalueren.
 


Augustus 2015 : RELeaSe Tea in lokale horeca

In augustus werden wij op de theekaart gezet in een nieuwe en stijlvolle zaak Chavino op de Houtbriel te Sint-Niklaas. Voor deze zaak werd oa een exclusief samengestelde thee ‘Chavino’ geblend die enkel hier te verkrijgen was.

Ondertussen zijn onze blends terug te vinden op meerdere locaties.
 


Zomer 2015 : 1ste deelname lokale evenementen

In 2015 hebben we voor het eerst onze producten en diensten aangeboden tijdens de zomer op een aantal evenementen in onze regio : openluchtfilmfestival CinéLeopold, Villa Pace tijdens de Vredefeesten, Open Monumentendag in Paterskerk, De Langste Veggietafel.

Neem een kijkje op onze Evenementen pagina voor enkele sfeerfoto’s.