HLN 12 november 2018 : Winkel van de Sint geopend: “Ook grote kinderen verdienen lekkers”

Lokale middenstanders mogen zich ‘hofleverancier van stad van de Sint’ noemen

 
WinkelSint-GH
Het is het tweede jaar op rij dat de ‘Winkel van de Sint’ de deuren opent. Dat is een initiatief van horeca-uitbaters Dirk Van de Merckt en Bram Lanoye, in samenwerking met de stad en het Centrummanagement. Er is een hele waaier aan lekkernijen en specialiteiten verkrijgbaar in het Sinterklaas- en Zwarte Pietenthema, van het Sint- en Pietbier, de Sinterklaas en Zwarte Piet-thee, de Sinterkaas tot de Gin van de Sint en de Sinterklaassnoepjes.

Nieuw dit jaar zijn de Sinterklaaspralines van chocolatier Wim Vyverman en de Sinterklaaszoenen van chocolatier Nick Wauters, twee bijzondere lekkernijen. Verder zijn er nu ook Spaanse wijnen, olijfolie en cava van de Sint, vers fruitsap van Sinterklaas en de Sinterklaaskoffie van koffiebranderij Van Poeck.

 
Alle leveranciers van de Winkel van de Sint krijgen voortaan het kwaliteitslabel ‘Hofleverancier van de Stad van de Sint’, waarmee ze het hele jaar door ook op hun vitrines en in hun communicatie kunnen uitpakken.

 
Lees hier het volledige Artikel

---

 

TV OOST 14 november 2018 : Sint-Niklaas TV: Winkel van de Sint

Voor het tweede jaar op rij kan je tijdens de hele Sinterklaasperiode terecht in de winkel van de Sint in de Stationsstraat.

Link naar de video

---

 

Toerisme Waasland : 5X STOPPEN VOOR KOFFIE OF THEE

RELEASE TEA IN SINT-NIKLAAS

Gepassioneerde thee-liefhebbers, open-minded niet-thee-drinkers die graag ontdekken en genieten. Deze mensen moeten op zaterdag tussen 9u30 en 11u30 zeker eens langsgaan in het Thee-lab. Je kunt er de biologische, lekkere thee proeven alvorens je aankoop. Maar je kan er ook workshops volgen. Kortom, een ommetje waard.

Lees hier het volledige Artikel

 

---

 

Stad Sint-Niklaas 27.11.2017 : Winkel van de Sint: voor grote mensen die nog in Sinterklaas (willen) geloven

 
WinkelvdSint“In januari 2014 lanceerde het stadsbestuur een oproep om Sint-Niklaas voluit te promoten als stad van Sinterklaas. De oproep viel niet in dovemansoren bij twee Sint-Niklase horeca-uitbaters.

Dirk Van de Merckt en Bram Lanoye gingen aan tafel zitten met Brouwerij Boelens en in november waren de bieren Sinterklaas en Zwarte Piet een feit. Het achterliggende idee was dat ook grote mensen in de periode van Sinterklaas nog een beetje willen worden verwend.

In 2015 werden de bieren ook in grote flessen in geschenkverpakking verkocht. Dat bleek een groot succes. Er werd nagedacht over nog andere producten met een link naar Sinterklaas zoveel mogelijk in samenwerking met lokale ondernemers. Tijdens de Sinterklaascampagne van 2016 werden de Sinterklaas en Zwarte Piet thee gepresenteerd. De citrus- en chocoladetoetsen uitgebalanceerd door Els Spandel van RELeaSe Tea pasten perfect in het verhaal…”

 

---

 

HLN 15 november 2017 : Sinterklaas heeft nu ook winkel

Nieuwsblad 14 november 2017 : Oh, kom hier maar eens kijken… naar de enige echte Winkel van de Sint

 

---

 

Nieuwsblad 25.02.2017 : Blends van Sint-Niklase fan en thee-ontwerpster Els Spandel tussen merchandising | Metalband in de wolken met eigen thee van Els

Els en Gerrit met Apocalyptica - Koninklijk Circus Brussel 24 feb 2017 - foto Gerrit Heirbaut

Apocalyptica – Koninklijk Circus Brussel 24 feb 2017 – foto Gerrit Heirbaut


“Els Spandel van het Sint-Niklase ReleaseTea zat samen met echtgenoot Gerrit gisterenavond op de eerste rij bij het concert van Apocalyptica in het Koninklijk Circus. Als fan blendde Els speciaal voor de band vijf verschillende soorten thee. De metalband was zo gecharmeerd dat ze de ‘ApocalypTEAca’ tussen de merchandise op de site zette.

Met vijf theesoorten, gebaseerd op evenveel liedjes van de band, is Els Spandel niet aan haar proefstuk toe. Ze begon twee jaar geleden in Sint-Niklaas met het blenden en verkopen van thee. “Er wordt veel gepraat over gezonde voeding, maar mensen drinken intussen ongezond of te weinig. Daarom begon ik met ReleaseTea”, legt Els uit. …”

Bekijk hier het volledige Persbericht

Meer info op : ApocalypTEAca
 

---

 

Newsmonkey 11.02.2017 : Simpel, lekker én alcoholvrij: van deze 15 mocktails mag je zoveel genieten als je wil

1 van onze RELEaSeTea mocktail recepten werd vermeld in volgend artikel : ‘Als jij je ingeschreven hebt om mee te doen aan Tournée Minérale, dan ben je ondertussen bijna halfweg, proficiat! En als je de rest van je maand zonder alcohol NOG makkelijker wil maken, dan kan je nog wat experimenteren met mocktails. Dit zijn 15 simpele receptjes waarmee je in geen tijd zo’n heerlijke alcoholvrije cocktail maakt … en waar ook mensen die niet meedoen sowieso van zullen genieten!’

Lees hier het volledige Artikel – 14. Als je een liefhebber bent van thee, dan is dit misschien wel iets voor jou …
 

---

 

HLN 08.11.2016 : Horeca klaar voor Sinterklaas

Dirk en Bram met het Sinterklaas- en Zwarte Pietenbier, Gerrit en Els met de nieuwe Sinterklaas- en Zwarte Pietenthee – Foto Joris Vergauwen

” … In een vijftiental horecazaken staat vanaf 12 november ook weer het Sinterklaas- en Zwarte Pietenbier op de kaart, dat deze keer ook in een geschenkverpakking met een uniek Stad-van-de-Sintglas wordt aangeboden. Kunstenaar Karl Meersman heeft deze keer de etiketten ontworpen van beide bieren. Woensdag is er een veiling van twee 12 liter-flessen met de originele ontwerpen van Meersman voor het goede doel, vanaf 20 uur in kasteel Walburg. Nieuw is de Sint- en Zwarte Pietenthee van Els Spandel. “De Zwarte Pietenthee is een krachtige thee, ideaal om de dag te starten, met een toets van chocolade. De Sinterklaasthee is dan weer subtiel en zacht, met een boeket van sinaasappel en kaneel … ”

Bekijk hier het volledige Persbericht
 

---

CoffeePro November 2016 : Naast bier ook eigen thee voor Sint en Zwarte Piet

” … ‘We hebben twee verschillende blends’, verklappen Els Spandel en Gerrit Heirbaut van het Sint-Niklase ReleaseTea,. ‘De Zwarte Pietthee is heel krachtig en ideaal om de dag mee te beginnen, want die geeft meteen een boost. De thee smaakt naar chocolade, maar heeft ook een toets van kaneel. De Sintthee, gemaakt van witte thee, is subtieler. Die drink je de hele dag door en de thee is ook heel geschikt voor ‘s avonds, wegens het rustgevende karakter. De Sintthee smaakt naar sinaasappelen en kaneel, heel passend voor Sinterklaas dus.’
… ”

Bekijk hier het volledige Artikel – pag. 7

---

Nieuwsblad 08.11.2016 : Sinterklaas weer een maandje thuis in Sint-Niklaas

” … Ondertussen loopt de Sinterklaaszoektocht in de stadskern, stroomt het Sint- en Piet-bier en vloeit nu ook de thee rijkelijk in de betrokken handelszaken in de stadskern … ”

Bekijk hier het volledige Persbericht

---

Nieuwsblad 09.11.2016 : Naast bier ook eigen thee voor Sint en Zwarte Piet én veiling voor het goede doel

” … Sint-Maarten is nog op komst, dus het duurt nog tot zondag vooraleer Sinterklaas weer zijn entree kan maken in zijn thuisstad. Zijn favoriete bier staat intussen wel al koud. En voortaan is er ook een Sint- en Zwarte Pietthee … ”

Bekijk hier het volledige Persbericht

---

Radio 2 : Sinterklaas- en Zwarte Pietthee uit Sint-Niklaas

Beluister het Interview op Radio 2