Dit is een Zuid-Amerikaanse kruidendrank van de binnenste barst van de Lapacho-boom, ook wel ‘de boom des levens’ genoemd, van oudsher gekend als genezende en genotsthee. Deze drank heeft een krachtig, bitter aroma, met een houterige toets.

OPM ! Lapacho wordt ten strengste afgeraden bij zwangerschap !

Herkomst

Lapacho is bij de Inca’s, omwille van de bijzonder waardevolle combinatie van werkzamen stoffen, het ‘allround’ geneesmiddel bij uitstek. Lapacho-thee is niet meer weg te denken uit de Zuid-Amerikaanse geneeskunde.

 

Productieproces

Alleen de binnenste schors wordt gebruikt. De buitenste schors wordt voorzichtig verwijderd, zodat de schors die dan komt bloot te liggen, kan worden afgeschild en geraspt. Pas na een halve eeuw levert de boom schors die de waardevolle stoffen in een hoge concentratie bevat. Een Lapachoboom kan tot 700 jaar oud worden.

Werking

Lapachothee stimuleert uw lichaamscellen en activeert het afweersysteem en het weerstandsvermogen. Op die manier kan het lichaam bacteriën en virussen onder controle houden of zelfs schaakmat zetten.

Lapachothee mag gerust dagelijks worden gedronken. Hij is de ideale partner om uw lichaam in een goede conditie te krijgen, stimuleert de werking van de darmen en spijsvertering, helpt de lever bij de ontgifting, werkt vochtafdrijvend en ontzuurt. Bovendien heeft de thee een ontspannende werking.

Een hele verzameling vitamines en mineralen komt bij lapacho in actie.

Bereiding

Breng 1l water aan de kook. Voeg 2 eetlepels lapacho toe aan het water en laat 5 à 10 minuten koken, met het deksel op de pan.

Neem de pan van het vuur, en laat nog 5 à 10 minuten trekken. Doe alles door een zeef.

Lekker is, als met de lapacho een stukje kaneelstok wordt meegekookt. Eventueel kan het aftreksel bij het afkoelen worden bijgezoet met honing.

Een heerlijk, gezond drankje.

 

Samenstelling

Lapacho

 

Aanbevolen bereidingswijze

Temperatuur

100° C

Bereidingstijd

5-10 min

Voor 1 kopje

3 gram

Voor 1 theekan

10-12 gram

Prijslijst