Dit Indische kruid, ook wel ‘Heilig Basilicum’ genoemd, wordt heel frequent aangewend in de Ayurvedische geneeskunde. Het heeft enkele heel bijzondere, helende eigenschappen, waardoor het wordt beschreven als ‘levenselixir’ of ‘balsem voor de geest’.

Het stimuleert het immuunsysteem en werkt algemeen versterkend (na operatie of na een periode van emotionele stress), en beschikt over anti-bacteriële, anti-virale en slijmafdrijvende eigenschappen, waardoor het kan worden gebruikt als ondersteuning bij ziekte, verkoudheid, griep, bronchitis.

Het heeft ook een gunstige invloed op spijsverteringsproblemen en constipatie. Het is een tonicum voor het hart en werkt bloedzuiverend.

De meest bijzondere eigenschap van Tulsi is het vermogen om stress te verminderen. Dit ‘Heilig Basilicum’ verlaagt de cortisolgehaltes in het lichaam, het stress-hormoon dat bij langdurige aanwezigheid door chronische stress, voor heel wat lichamelijke klachten en ziekten kan zorgen.

Tulsi werkt opmonterend, stimuleert de levensmoed en werkt ontspannend voor de geest. Samen met alle bovengenoemde eigenschappen, zorgt dit ervoor dat dit kruid genezing stimuleert op alle vlakken.

Tulsi kan gecombineerd worden met heel wat andere kruiden. Het wordt afgeraden dit kruid te laten drinken door heel jonge kinderen of te nuttigen tijdens zwangerschap.

 

Samenstelling

Tulsi

 

Aanbevolen bereidingswijze

Temperatuur

95° C

Bereidingstijd

8-10 min

Voor 1 kopje

3 gram

Voor 1 theekan

10-12 gram

Prijslijst