Grote kuis in je lichaam (‘gouden bezem’)

Guldenroede, ook gekend als Solidago, heeft een reinigende, ontsmettende en versterkende werking op het lichaam. Het werkt als een tonicum voor de nieren en spoelmiddel voor de urinewegen.

Dit kruid werkt vochtafdrijvend, maar is tevens ondersteunend en herstellend voor het nierweefsel. Tevens vermindert het de permeabiliteit en verhoogt het de weerstand van de bloedvaten.Hierdoor kan het worden ingezet bij chronische nier- en urinewegingfecties, nierinsufficiëntie en oedeem.

Het werkt ook bloedzuiverend en ontgiftend, zodat het een perfecte ondersteuning biedt bij artritis, artrose, jicht, reumatische aandoeningen en bepaalde huidaandoeningen (acné, eczeem…)

Het heeft ook een inti-inflammatoire invloed op de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen en werkt slijmafdrijvend. Vandaar dat het ook bij ontsteking van de bovenste luchtwegen, rhinitis en sinusitis een gunstige werking heeft. Door zijn galdrijvende en darmgasverdrijvende werking kan het ook ingezet worden bij flatulentie.

Solidago werkt ook zweetdrijvend en werkt ondersteunend bij grippale en koortsige aandoeningen. Uitwendig heeft het een zeer gunstige werking al compress bij wonden, verzweringen en insectenbeten en kan het gebruikt worden als mondspoelmiddel en om te gorgelen bij tandvleesontsteking en keelpijn.

 

Samenstelling

Guldenroede (Solidaginis virgaureae – European Goldenrod)

 

Aanbevolen bereidingswijze

Temperatuur

95° C

Bereidingstijd

8-10 min

Voor 1 kopje

3 gram

Voor 1 theekan

10-12 gram

Prijslijst